Parkeerbeleid - Blauwe Zone

Omdat de gemeente Meise een gedifferentieerd parkeerbeleid wou voeren in functie van het aanbieden van parkeerplaatsen voor zijn inwoners en bezoekers en om om het autogebruik beter te sturen werd een studie uitgevoerd.

 Het resutaat was dat wij in de drukste straten best een parkeerrotatie zouden invoeren of 'de bauwe zone' instellen. Dit om handelaars en diensten in de centra gemakkelijker te bereiken en om aan de grote vraag naar autouwe dorpskernen met meer ruimte voor groen, activiteiten en voetgangers te voldoen. Rotatie zorgt voor meer parkeergelegenheid. In deze 'blauwe zones' is het volgens de wegcode verplicht om de parkeerschijf te gebruiken. Indien niet nader bepaald, kan men maximaal 2 uur parkeren. Dit geldt echter niet voor mindervaliden met een kaart. Lees meer: 

 https://www.meise.be/thema/3037/blauwe-zone-meise--en-wolvertem-centrum 

Omdat de politie de blauwe zone niet meer handhaaft werden parkeerwachters ingezet. Bij het overtreden van de duurtijd geldt een retributie van 25 euro. Het regement werd unanium goedgekeurd op de gemeenteraad.

 

 

 

 

50.934997856881, 4.3284576939317

Hoogstraat

50.95095354868, 4.3089169229811

Hoogstraat

Locatie
Betrokken diensten
Mobiliteit
Technische dienst
Initiatief van fractie
Trekkers
Beslissingstatus
Oplevering
Realisatiegraad
100
Opvolging
Bespreking

Nu de handhaving van het parkeren in Meise en Wolvertem na jaren stilstand eindelijk weer geregeld is, lijkt het wel alsof het parkeerplaatsen regent. Automobilisten hebben blijkbaar dan toch andere mogelijkheden gevonden om hun auto te parkeren tijdens de dag. 

Onderstaande foto's werden op maandag 15 november rond het middaguur in Wolvertem gemaakt. Zoveel lege plaatsen hadden we daar al in geen jaren meer gezien.

Album
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat
Actie van dienst
Mobiliteit

Delen