Jeugdhuis Knødde

Jeugdhuis Knødde verblijft reeds jaren in de Krogstraat 7 in centrum Meise. De bebouwing in het dorpscentrum neemt echter steeds toe waardoor de overlast van het jeugdhuis ook toenam.

Niettegenstaande het jeugdhuis er eerder dan de meeste omwonenden gekomen is, kunnen we toch niet ontkennen dat ook de hinder geëvolueerd is en het nodig is om een oplossing te zoeken die zowel voor de omwonenden als voor het jeugdhuis beter is. Dit kon hetzij een aanpassing van de huidige locatie zijn, hetzij een verhuis naar een andere locatie.

Kruispunt Vilvoordsesteenweg-Ossegemstraat

Om de doorstroming via de omleidingsweg te verbeteren hebben wij aan de dienst wegen Vaams Brabant gevraagd om een afslagtak en voorsorteringstrook te voorzien vanuit de Ossegemstraat naar de A12 richting Brussel. Eveneens zou het kruispunt veiliger gemeekt worden voor fietsers. 

Door de doorstroming te verbeteren langs de omleidingsweg, maken wij het centrum van Wolvertem autoluwer en aangenamer om te werken, te winkelen en te wonen.

zie ook artikel: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211008_92938457

Autoloze zondag 19.09.2021

Tijdens de week van de mobiiteit organiseren wij een autoloze zondag. De straat is meer dan de weg van A naar B, en op Autovrije Zondag kan iedereen daarvan proeven. Dan genieten de Meisenaren van een dagje auto-rust en organiseren wij afwisseend per kerndorp Meise -Wolvertem een zondag vol met activiteiten en met ruimte voor mensen. Allerlei verenigingen, handelaars,horeca, jeugdanimatie, fietsen pimpen, infostands veroveren de straten samen met zang- en dansevenementen.

De editie 2021 was alvast een succes en voor herhaling vatbaar!

Project Oud Gemeentehuis

Het gebouw is opgericht in 1875 in neo-Vlaamse-renaissance stijl. Dit gebouw is een exemplaar van de typisch Brabantse bak- en zandsteenarchitectuur. Dit gebouw bleef als gemeentehuis functioneren tot aan de verhuis naar het nieuwe  administratief centrum van de gemeente Meise in de zomer van 2007. Nadien gebruikten meerdere onderwijsinstellingen tot 31 augustus 2016 het gebouw. De laatste was de muziekschool tijdens de verbouwing van hun gebouw langs de Brusselsesteenweg.

Sedert dien staat dit statige gebouw leeg. Te verloederen.

WAT JAMMER TOCH!