Hoplr

Inmiddels meer dan gekend en een groot succes in onze gemeente. HOPLR werd ingericht in onze gemeente als één van de stappen waarmee we de burger steeds meer in 'conversatie' willen brengen met zijn buren en met het bestuur. 

Eén van de sterke punten waar PRO zich tijdens de verkiezingen sterk mee geprofileerd heeft, was om onze dorpen weer meer laten leven. Het werd ook een belofte die opgenomen werd in het meerjarenplan van de eerste coaltie.

Onze wereld, en dat geldt ook voor Meise, heeft de neiging om met de dag meer te verzuren. De wereld wordt ingewikkelder en onze eindeloze groei lijkt te stagneren. We brengen als maar meer tijd door voor onze schermen en delen als maar minder tijd met elkaar. Buren worden onbekenden en... onbekend is onbemind. Komt daar bovenop dat ook in Meise de samenstelling van bevolking verandert en mensen migreren. In alle richtingen. Sommige politieke partijen kapitaliseren op die angst en onzekerheid en doen niet liever dan alles waar we mogelijk schrik van kunnen hebben maximaal te versterken. 

Waar kinderen vroeger gewoon op straat konden spelen en ouders zich nergens zorgen over maakten toen ze buiten 'buske stamp' speelden of met hun fiets rondcrossten, zijn jongeren op straat zonder discussie meteen "HANGJONGEREN" die hun buurten "ONVEILIG" maken. Buren die niet in hetzelfde dorp geboren zijn, vormen een bedreiging, en zeker als ze niet Nederlandstalig geboren zijn.

Resultaat: iedereen sluit zich als maar meer op en zelfs zonder aantoonbare problemen, is iedereen ervan overtuigd 'dat het slecht gaat'.

Onzin uiteraard. Problemen zijn van alle tijden en jongeren kunnen soms kabaal maken of kattekwaad uitsteken, maar het probleem zit zeker niet enkel bij hen, het zit evenzeer bij de angsthazen.

Enige remedie: terug praten met elkaar, samen leuke dingen doen en elkaar terug leren vertrouwen. In een gemeente kan je dat niet doen door als schepen alle straten af te lopen en overal feestjes te organiseren maar door in de eerste plaats de juiste instrumenten ter beschikking te stellen die kunnen bijdragen tot een beter contact tussen buren.

Daarvoor werd Hoplr ingericht. Hoplr is een betalende dienst van een onafhankelijke organisatie die al de techniek voor haar rekening neemt en er op toe ziet dat er enkel constructief wordt geconverseerd. Geen politieke propaganda, geen gescheld en geen haat. Enkel burgers voor burgers, wijk per wijk. Hoplr is een alternatief voor de riool die Facebook jammer genoeg veel te vaak geworden is. Veel goed bedoelende mensen kunnen niet op tegen enkel negativisten die alle mooie initiatieven met hun gezeur en kritiek de soep weten in te draaien.

Hoplr zal verder moeten groeien en dat is vandaag met COVID geen gemakkelijke opdracht... Organiseer maar een keer iets.

 

 
Betrokken diensten
Communicatie
Initiatief van fractie
Trekkers
Beslissingstatus
Oplevering
Realisatiegraad
100

Delen