senioren - fitnesstoestellen

Tijdens de participatiemarkten in 2019 kwam naar voor dat inwoners ook vraag hebben naar fitnesstoestellen in open lucht.

Ook bij de senioren was er vraag naar. Dit thema werd dan ook besproken tijdens de seniorenraad en werd positief onthaald. Beweegbanken werden uitgetest en goed bevonden. Er worden 4 beweegbanken aangekocht. Ze zullen geplaatst worden in het Neromhof, in de groene zone rond het administatief centrum en op de site Home Van Geysel.

Zorgparkeren

Het wordt steeds moeilijker voor hulpverleners om een parkeerplaats te vinden in de buurt van hun patiënten. En dit terwijl hun tijd al zo kostbaar is. Daarom heeft de gemeente een reglement op zorgparkeren uitgewerkt.

Bewoners kunnen hierdoor de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking stellen van hulpverleners. Wie wil meewerken aan dit project, ontvangt een sticker die zichtbaar moet aangebracht te worden aan de ter beschikking gestelde parkeerplaats. De sticker geeft aan dat de hulpverleners er tijdens huisbezoeken gratis mogen parkeren.