Nieuw schoolgebouw - Sint-Brixius-Rode

Ons gemeentelijk basisonderwijs kampt reeds vele jaren met een structureel capaciteitstekort. Te veel van onze lokale kinderen moet noodgedwongen naar een andere gemeente gaan om basisonderwijs te kunnen volgen.

Daar waar N-VA tijdens de vorige legislatuur ronduit tegen een uitbreiding van de capaciteit was, hebben PRO en Samen Anders tijdens de periode dat ze in het gemeentebestuur zaten, verkregen dat er een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding komt in zowel De Leertuin in Meise als in de school van Sint-Brixius-Rode.

De nodige subsidies werden verzameld en voorzien in de begroting.

Er werd in hoofde van Belfius een partner gevonden die de nodige know-how heeft om deze projecten verder te concretiseren en op te volgen.

We gaan ervan uit en hopen dat de nieuwe meerderheid dit belangrijk project verder zal zetten en volgen dit uiteraard mee op.

 

 

 

50.954719062515, 4.3364182196452

Oude containerklassen worden vervangen door nieuwbouw

Betrokken diensten
Fianciën
Onderwijs en kinderopvang
Openbare werken
Initiatief van fractie
Trekkers
Tegenstanders
Beslissingstatus
Toewijzing ontwerper
Realisatiegraad
33
Opvolging
Bespreking

College: Het schepencollege beslist om de indieningstermijn van het bestek doorselectie ontwerper GBS Rode, goedgekeurd door de gemeenteraad van 20 september 2021, te verlengen van 03 november 2021 naar 10 november 2021.

Oké, de selectieprocedure voor de aanstelling van het juiste ontwerpbureau gaat verder.

Actie van dienst
Fianciën
Verwant

Nieuw schoolgebouw - De Leertuin in Meise

Initiatief van fractie
Realisatiegraad
33

Delen