Lokale activiteitenzone - Paardenweide

Het dossier van de lokale activiteitenzone in onze gemeente is reeds meer dan 30 jaar geblokkeerd. Dankzij de komst van de sneltram en hard werken door de gemeentelijke instanties kan dit project echter eindelijk realiteit worden.

Onze gemeente is reeds meer dan 30 jaar vragende partij om deze lokale activiteitenzone te kunnen realiseren aan de Paardenweide paralel naast de A12.

Dit betekent dat verschillende zonevreemde bedrijven in onze gemeente eindelijk een oplossing kunnen krijgen voor hun dossier. Lokale bedrijven die op hun huidige locatie geen ruimte meer hebben voor uitbreiding zullen ook een plaats kunnen krijgen op deze lokale activiteitenzone.

Alles leek in kannen en kruiken... Tot N-VA opeens bezwaar maakte en hun voorkeur voor de site van Haviland in Westrode uitsprak niettegenstaande de hogere overheid reeds duidelijk had gemaakt dat dit niet kon rekenen op de nodige steun.

Waarom N-VA deze lokale activiteitenzone opeens wil koppelen aan het dossier van Haviland dat reeds meer dan 40 jaar geblokkeerd zit: de ontwikkeling van de Industriezone in Westrode, is voor ons een raadsel. Alle instanties (AWV, de provincie, Het Vlaams Gewest) geven immers groen licht voor de ontwikkeling op de Paardenweide hetgeen de gemeente reeds 30 jaar vraagt. Opeens toverde N-VA iets helemaal anders uit de hoge hoed... Op een uitleg waarom, wachten we nog steeds.

We hopen dat dit dossier snel vooruit kan anders dreigt er verlies aan werkgelegenheid in eigen gemeente.

We volgen dit dossier verder op.

 

 

 

50.949261389104, 4.3191005191277

Locatie
Betrokken diensten
Ruimtelijke ordening
Initiatief van fractie
Trekkers
Tegenstanders
Realisatiegraad
5

Delen