Herrinrichting Carpoolparking

De dienst Mobiliteit ontving veel klachten met betrekking tot de carpoolparking gelegen langs de Nieuwelaan, meer bepaald over het dwarsparkeren van vrachtwagens over de autoparkeerplaatsen, waardoor het aantal beschikbare autoparkeerplaatsen aanzienlijk slonk. Hierdoor kon de parking niet optimaal gebruikt worden door ouders die hun kinderen op een veilige manier naar de scholen in het centrum van Meise wensen te brengen of door burgers die hun inkopen wensen te doen in Meise-centrum of op de wekelijkse markt. Het gebrek aan parkeerplaatsen op de carpoolparking veroorzaakt ook een toestroom van doorgaand verkeer in Meise-centrum tijdens de spitsuren.

Er werd samen met de politie en het Vlaams Gewest overlegd over hoe wij het dwarsparkeren van vrachtwagens over de autoparkeerplaatsen konden aanpakken.

Resultaat:

Er kwam een afgescheiden zone voor enkel en alleen 32 auto's. Eveneens kwam er een duidelijke gesignaleerde zone voor 14 vrachtwagens, 15 bestelwagens en 2 bussen. De politie kan de overtredingen nu handhaven.

Zie plan  

 

50.934531850986, 4.3309041264698

Locatie
Betrokken diensten
Mobiliteit
Technische dienst
Initiatief van fractie
Trekkers
Beslissingstatus
Oplevering
Realisatiegraad
100
Opvolging

Delen