Fuifruimte Loods Palingstraat

Het dossier van de fuifruimte ligt al decennia op tafel en werd legislatuur na legislatuur voor zich uit geschoven. Veel bla bla bla maar geen concrete stappen vooruit!

Het gebruik van de Loods van de Technische Dienst aan de Veilinglaan werd tot tijdens de vorige legislatuur (2013-2018) nog toegestaan niettegenstaande er dienaangaande geen formele toestemming was van de Brandweer noch een brandverzekering bestond! Deze uiterst gevaarlijke en totaal onaanvaardbare situatie moest stoppen! 

Door toedoen van de Schepenen van Jeugd en Openbare Werken van Samen Anders werd een grondig onderzoek opgestart waarbij verschillende pistes werden onderzocht gaande van: het occasioneel gebruik van een van onze sporthallen, het occasioneel gebruik van de Turnloods aan Den Dries, samenwerking met Grimbergen en het gebruik van hun nieuwe evenementenzaal op de site van het vroegere Douwe Egberts, tot het werken met tenten.

Uiteindelijk werd beslist dat de Loods aan de Palingstraat (nadat de renovatiewerken aan de Loods TD op de Veilinglaan waren afgerond) zou worden aangepast zodat daar -veilig, conform en mét toestemming van de Brandweer- occasioneel fuiven zouden kunnen worden georganiseerd.

Ook het daartoe reeds nodige geld werd reeds voorzien in het Budget.

Indien alles verder wordt opgevolgd en uitgevoerd zoals afgesproken zou deze fuifruimte kunnen gebruikt worden tegen midden 2023. Weer een dossier dat vele jaren geblokkeerd was maar nu door hard werken en veel overleg opgelost werd...

We volgen ook dit dossier verder op. 

 

 

 

50.958751102551, 4.2994296138471

Locatie van de toekomstige fuifruimte

Locatie
Betrokken diensten
Jeugd
Openbare werken
Ruimtelijke ordening
Initiatief van fractie
Trekkers
Beslissingstatus
Budgetgoedkeuring
Realisatiegraad
70

Delen