Veilige schoolomgeving Meise - De Leertuin & Sinte Maarten

Verschillende scholen hadden gevraagd om de schoolomgeving veiliger te maken voor kwetsbare weggebruikers en scholieren. Meise vroeg dan ook bij de Vlaamse Overheid een subsidie aan voor het veiliger maken van de schoolomgevingen binnen een straal van 100 m rond de schooltoegangen. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 25.000 EUR per schoolomgeving; het subsidiepercentage bedraagt 50%.

Er werd een analyse gemaakt van de problemen samen met de schooldirecties, de ouderraden en de verkeersraden van de scholen en de volgende besissingen werden genomen:

Beslissingen voor De Leertuin:

  • het plaatsen van een automatische slagboom aan het begin van parking De Muze en het instellen van het schoolstraatprincipe.
  • het plaatsen van een bezettingsdetectiesysteem op de parkings Muze (hiervoor konden wij geen subsidies bekomen).
  • de inrichting van de parking Muze (fietsenstalling, doorgang fietsers en voetgangers, verminderen autoparkings).
  • het plaatsen van nieuwe overdekte fietsenstallingen aan de Muze (voorkant), de sporthal (ingang) en het zwembad om het fietsgebruik te stimuleren.
  • de herinrichting van parking zwembad met 4 extra parkeerplaatsen en de optimalisatie van de Kiss-en Ride zone met het markeren van een voetgangersstrook tussen het zwembad en het cafetaria van de school.

 Beslissing voor de Sinte Maartenschool: 

  • Het bestendigen van de schoolstraat met een automatische slagboom om de chaos tussen auto's,  fietsers en voetgangers op te lossen.

Detectiesysteem

Het plaatsen van een bezettingsdetectiesysteem op de parkings van De Muze waarvoor wij geen subsidies konden krijgen maar waarvoor wij wel een budget hebben voorzien dient nog uitgevoerd te worden.

50.933260162534, 4.3300776982687

50.935158438198, 4.3268131193875

Locatie
Betrokken diensten
Mobiliteit
Technische dienst
Initiatief van fractie
Trekkers
Beslissingstatus
Oplevering
Realisatiegraad
90

Delen