Vernieuwing website

Nood aan betere communicatie-instrumenten
De website van de gemeente gaat intussen al heel wat jaren mee. De huidige editie dateert nog van de voorbije legislatuur. 

(zie twee schermafbeeldingen hierboven)

Het web evoluueert razendsnel en overheidsdiensten hebben de neiging om niet voorop, maar achteraan te lopen in die evolutie. Dat is geen kwestie van 'kwade wil' of van 'niet willen' maar gewoon omdat een gemeente niet over dezelfde 'vrijheden' beschikt als een doorsnee organisatie of een bedrijf. 

Eigenlijk zou de gemeentelijke website dè website moeten zijn waar iedere burger graag voor al zijn 'mosterd' naartoe gaat en waar de identiteit van de gemeente gematerialiseerd wordt. In de praktijk zijn gemeentelijke website nogal 'steriel' omdat ze een politiek neutrale communicatie moeten realiseren. Geen communicatie vanuit de politieke partijen dus, maar wel vanuit 'het bestuur'. Bovendien moet alles wat in de website verschijnt, 'gedragen' (kunnen) zijn door alle partijen en dat levert dus niet noodzakelijk de meest sexy lektuur op.

De website die we van de vorige legislatuur geërfd hebben, was door de snelle evolutie op het web intussen ook nog sterk 'achterhaald' wat de look en feel en navigatie betreft. Er zijn plannen om de website volledig te vernieuwen, maar dat duurt nog even en dat is ook een enorme opdracht die heel wat maanden in beslag kan nemen. 

Een tussentijdse opfrisbeurt
Daarom hebben we besloten om een tussentijdse opfris te doen. Vooral de homepagina, die toch de belangrijkste landingsplaats is voor alle bezoekers, moet aangenaam en duidelijk zijn. In samenspraak met de dienst communicatie werd een nieuw concept uitgetekend en door het webbedrijf laten uitvoeren. Alles wat mensen regelmatig nodig hebben en wat ze moeten weten, is gemakkelijk bijeen gebracht op de homepagina. Ook binnenin werden landingspagina's gemaakt die het voor de gebruiker veel gemakkelijker maken.

Het resultaat mag er zijn. 

Ter illustratie nog de look van de nieuwe site, maar die kan je uiteraard ook hier vinden... 

 

Betrokken diensten
Communicatie
Initiatief van fractie
Trekkers
Realisatiegraad
100

Delen